Pantà de Foix

Excursió pels voltants del pantà de Foix, amb desviació cap a la font d’Horta i final a la Creu.

Panta de Foix

Pantà de Foix des del castell de Castellet. Foto: gloriacondal

Iniciem la caminada a partir del petit nucli de Castellet i la Gornal, amb el castell de Castellet que domina l’embassament. Uns metres amunt, l’església de S. Pere de Castellet, d’origen romànic, amb un campanar d’espadanya i 4 campanes. Seguim el sender del GR  92(marques blanques i vermelles) amunt cap a la serra de Mala, amb pins i margallons. A l’esquerra, veiem l’Arboç, amb els imponents edificis de la Giralda i l’església; al fons, el massís del Montmell. Just a sota, Torrelletes. Som en ple Parc del Foix.

Castell de Castellet

Castell de Castellet. Foto: gloriacondal

A les ruïnes de la masia de cal Balaguer ens aturem a fer un mos i poc després deixem el GR i prenem el sender de la dreta que baixa fins al pantà. A baix, passem per sota la carretera i poc després per un aqüeducte que subministrava aigua als regadius.

Cal Balaguer Panta Foix

Masia can Balaguer. Pantà de Foix. Foto: gloriacondal

Remuntem el pantà cap amunt i ens atansem al pas de dalt per veure la perspectiva del pantà i la presa. Inaugurat el 1921; a partir de 1937 es comença a regar i el 1943 es completa la xarxa de sèquies. Té una superfície de 68 ha i l’alçada de la presa és de 38 m. Hi ha abundant flora i fauna.

Aqüeducte pantà foix

Aqueducte pantà Foix. Foto: gloriacondal

Continuem vorejant el pantà fins que arribem a un petit nucli amb una casa abandonada (el chalet) i altres cases d’una petita urbanització dels anys 60-70. A l’altra banda del pantà, el castell i cal Bladet, una gran construcció blanca amb habitatges i corrals, amb un gran baluard.

Desviació a Font Horta i la Creu

Indicacions desviació font d’Horta. Pantà Foix

A la recta final hi ha una desviació a l’esquerra que indica la Font d’Horta. Deixem el pantà i ens n’allunyem per un sender que passa enmig d’un alzinar ombrívol paral·lel al torrent d’Horta fins que arribem a la font (seca) i el safareig antic del poble de Clariana. Continuem enfilant el sender, entre troncs d’arbres serrats, en direcció a la Creu, on hi ha un antic hotel ara abandonat.

Presa panta Foix

Presa pantà Foix. Foto: gloriacondal

Allà hem trobat l’autocar, que ens ha dut al restaurant Ca n’Ayxelà, al terme de Sta. Margarida i els Monjos, entre vinyes de Chardonnay i Cavernet, on hem dinat a base de bé, amb la salutació del president del Club Muntanyenc, com cada any a la Diada del Soci. Hem tingut estona per parlar amb els uns i els altres, posar-nos al dia de bones i males notícies, i aprofitar que érem els que érem amb salut i moltes ganes de viure cada instant.

Vinyes Penedes

Vinyes Sta. Margarida i els Monjos. Penedès. Foto: gloriacondal

Agraïments al grup organitzador del Club Muntanyenc (Lourdes, Josep, Noemí i Joan)

Recorregut: 12 km – Durada: 4 h – Desnivell: 215 m – No circular

Plano general

Ruta Castellet – Cal Balaguer – Presa – Cal Bladet – Font d’Horta- La Creu. Mapa: Lourdes

Advertisement

Quant a Gloria Condal

Som dues dones d'un petit país, Catalunya. Ens agrada caminar, viatjar i la cultura. Two women from an small country, Catalonia. We like travelling and culture
Aquesta entrada s'ha publicat en Excursions i etiquetada amb , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Una resposta a Pantà de Foix

  1. Anònim ha dit:

    Moltes gracies a vosaltres per la vostre participació.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s