Rømø

Rømo

Romo quartet

Quartet format per Silvana Criado (veu), Júlia Palao (cel·lo i looper), Judith Montserrat (piano, veu i flauta travessera) i Bernat Criado (guitarra, baix, veu). La Judith i la Júlia vénen de la clàssica, mentre que la Silvana i el Bernat són d’una família musical (l’avi tenia una escola de música al centre de Barcelona).

Romo cafè delicies raval barcelona

Romø. Cafè de les Delícies. Raval. Barcelona.2017

A Barcelona s’han creuat els camins de Silvana i Bernat, que des de ben petits tocaven junts, i de Júlia i Judith, que formaven un grup de música de cambra. Van començar amb acústics, amb versions de Tom Waits, Neil Young o Radiohead, entre d’altres.

La primavera de 2016 van començar a explorar noves vies amb la incorporació de tres veus, fusionant clàssic, jazz i minimal i es va iniciar un nou camí amb peces com la Nana de la Suite Popular Espanyola de Manuel de Falla, música de cambra de Franz Schubert o música instrumental i vocal de Johan Sebastian Bach, així com d’alguns estàndards de jazz.

Aquesta presentació amb diapositives necessita JavaScript.

Un stage creatiu a Dinamarca uns mesos després va ser el punt d’inflexió cap a la versió i fusió d’elements del clàssic, del minimal i de la música tradicional d’arreu, prioritzant el món mediterrani. L’stage també va aportar el nom del grup: Rømø, com a homenatge a l’illa danesa davant la costa est de la península de Jutlàndia, on viuen menys de mil persones.

El concert que ofereix Rømø (13 temes) combina cançons pròpies, com Uyumbé i Mare mortum, amb cançons de bressol tradicionals: Nani nani de Tunísia, Iavnana de Georgia, Uyusunda de Turquia, versions de coneguts temes: Sweet dreams (Eurythmics) Cantaloupe (jazz), Enjoy the silence (Depeche mode), Way Down (Tom Waits), Space Odity (David Bowie) i adaptacions de temes de música clàssica: Toxic people (Debussy), Lass (Dvorak), Nana de la Suite popular espanyola de Falla. Ens expliquen que aposten per una música moderna culta i ara començaran a posar bases electròniques, a més de loops per les veus, que ja fan servir d’un temps ençà. A nosaltres ens agraden. Es nota que tots quatre tenen unes bases musicals potents. Silvana converteix la seva veu en un instrument més, clar i vibrant. El que ens ha semblat més interessant del seu treball són les adaptacions de clàssica, a partir de pocs compasos, que esdevé un nou tema, brillant, potent, amb vida pròpia. Els calen força bolos més, anar depurant i afinant en la seva personalitat, però apunten maneres. Moltes.

Aquesta presentació amb diapositives necessita JavaScript.

Els propers bolos són el 22 d’abril al Koitton Club de Sants (Barcelona), a finals de juny a La Sonora de Gràcia i a l’agost i setembre dos concerts a Alemanya (Berlin i Weimar) i potser Itàlia (Milà). Aviat, diuen, volen enregistrar un CD. De moment, continuaran tocant en sales i bars musicals. Per als qui som a un metre distància, un plaer immens.

Xarxes socials:

Facebook https://www.facebook.com/romo.barcelona/

Instagram https://www.instagram.com/romo_barcelona/

Twitter https://twitter.com/Romo_Barcelona

Youtube https://www.youtube.com/channel/UCHhiyiE7j3Q15UJDQJeTXww

Web http://romo.barcelona/social_cat.html

Advertisement

Quant a Gloria Condal

Som dues dones d'un petit país, Catalunya. Ens agrada caminar, viatjar i la cultura. Two women from an small country, Catalonia. We like travelling and culture
Aquesta entrada s'ha publicat en Exposicions, música, dansa i etiquetada amb , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Una resposta a Rømø

  1. caterina ha dit:

    Els vaig començar a seguir a facebook gràcies a la teva recomanació. He escoltat alguna cançó d’ells i tenen molt talent. No és fàcil obrir-se camí ni amb la música, ni la literatura, ni res que tengui que veure amb la cultura, ara per ara. Té molt mèrit. Els hi desitjo molts èxits!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s