Faial Açores

Una mica més petita que la comarca del Garraf, Faial té forma de turbot i hi viuen unes 15.000 persones. Al centre, una caldera de 400 m de profunditat i 1.450 de diàmetre, sota el cim més alt, el Cabeço Gordo, de 1.031 m. La seva raó de ser són les erupcions i els terratrèmols. El 1672 en va tenir una que va créixer la zona de Faja, al nord-oest, i la darrera és la dels anys 58-59, la Ponta dos Capelinhos, l’últim territori que Portugal ha incorporat, per dir-ho d’alguna manera.

Capelinhos faial

Capelinhos. Faial. Açores. Foto: gloriacondal

Horta és la capital i port. La seva història està lligada a l’exportació de vi i taronja, a la caça de la balena, i a la navegació, en ser punt geoestratègic on han fet parada milers de navegants al llarg de la història. El 1895 hi arribà el capità Slocum, navegant en solitari al voltant del món. El port és ple de pintades tot recordant els que hi han passat (porta bona sort fer-ho, es diu).

Peter cafe Horta

Cafè de Peter Horta. Açores. Foto: gloriacondal

El Peter Cafè Sport és des del 1918 un punt de trobada de gent d’arreu del món, farcit de banderoles i records que hi han deixat. Un altre racó que ens ha encantat és Porto Pim, al peu del monte Queimado, amb una platja calmada preciosa i el volcà Monte Guia, amb la caldera de l’Inferno i, destacant de lluny, amb l’ermita de la Mare de Déu del mateix nom, patrona dels baleners d’Horta.

caldera faial

Caldera Faial. Açores. Foto: gloriacondal

Es pot fer la volta a l’illa en un dia, amb cotxe, per una carretera que voreja la costa, i pujar a la caldera central. Una altra cosa és voler caminar: les dues rutes més conegudes són el GR1 Faial Costa a costa (36 km) i i el PR6 10 Vulcoes (20 km). Però n’hi ha de més curts i cadascú pot adaptar-los al que pugui i vulgui.

port horta açores

Port Horta. Faial Açores. Foto: gloriacondal

Una altra cosa és voler fer un gin-tonic al bar Peter, badant, banyar-se a les piscines naturals de Varadouro o veure una posta de sol a Capelinhos (per cert, el Centre d’Interpretació, construït sota el vell far, com un búnquer, està molt bé!). Per això ja cal més temps. Nosaltres hi vam estar 5 dies i hem tingut temps de fer amb calma, tot el que volíem. El temps ha estat agraït i el primer dia d’estiu el sol ha estat generós.

Per acabar, el millor de tot: seure a la platja de Porto Pim i llegir «La dona de Porto Pim», d’Antonio Tabucchi. Imprescindible si es viatja a les Açores.

Porto Pim Horta

Badia Porto Pim. Faial. Açores. Foto: gloriacondal

Quant a Gloria Condal

Som dues dones d'un petit país, Catalunya. Ens agrada caminar, viatjar i la cultura. Two women from an small country, Catalonia. We like travelling and culture
Aquesta entrada s'ha publicat en Viatges per Europa i etiquetada amb , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

2 respostes a Faial Açores

  1. manelxicota ha dit:

    Con sempre, después de la vostra descripcions a un li ve de gust, i molt, anat a llocs que en la lista de preferències pepita estarien força avall.
    Moltes gràcies, seguiu encisant-nos i, com no!, no deixeu de viatjar!
    Petons!

  2. Anònim ha dit:

    Com diu el Manel, al llegir els vostres comentaris a una ja li entren ganes de venir corrent o, una altre sensació, es que ens entre una enveja sana de totes aquestes experiències. Una abraçada per les dues ui seguiu gaudint!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s