Arbúcies – Joanet – pla de la Fossa – Can Riera de la Pineda – Arbúcies

gr 83 nord

GR 83 Camí del Nord Arbucies. Foto: gloriacondal

Aparquem els vehicles al polígon industrial d’Arbúcies, direcció S. Hilari i comencem a caminar pel Camí del Nord GR-83, una entrada molt especial ja que creuem la carretera per sota les clavegueres, literalment. Hem mirat si vèiem Fernandez Díaz però no; n’hi ha tantes, de clavegueres!

GR 83. Arbúcies

GR 83 Arbucies cap a Joanet. La claveguera. Foto: gloriacondal

Trobem les masies de can Goita, can Perota i can Forriol, aquesta ja al sot del Matadero. Amunt, a l’oest, queda el molí de ca n’Aulet, una bonica casa rural. La vegetació són suredes, bàsicament. Arribem al poblet de Joanet, a 550 m, després de caminar 3,1 km: en el petit nucli, la plaça de Catalunya amb la font i l’església de S. Mateu. Fem un mos i continuem.

Joanet

Joanet. Foto: gloriacondal

Sin volguéssim anar a S. Hilari Sacalm hi seríem en uns 5 km, però nosaltres volem fer la volta: a partir d’aquí anem pla i avall: passem pel pla de la Fossa (524 m), la roca Cavellera (458 m), el Ferrús… Tota l’estona tenim vistes del massís del Montseny: les Agudes, el Turó de l’Home i el Puigsesolles… i més enllà, el turó i castell de Montsoriu, això sí, amb una mica de calitja. Ja més avall, can Riera de la Pineda, can Tit, torre de Pujals, ca l’Escloper… fins que arribem al cementiri d’Arbúcies.

És migdia i decidim anar amb els cotxes fins a la masia-casa rural el Buxaus. Travessem la riera d’Arbúcies pel pontet després del Molí de les Pipes, en direcció al càmping la Vall del Vidal. Pel camí, castanyers, faigs, alzinars i nogueres. Des d’allà tenim una vista panoràmica de la plana de la Selva i les Guilleries. En dies clars es veu Blanes i part del Gironès. Demanem cerveses, del Montseny, és clar i treiem el dinar que portàvem. Menjar a pocs metres d’un arbust gegant, el càdec del Boixaus, és tot un privilegi; parent del ginebró, fou declarat Arbre Monumental.

masia boixaus

Masia Boixaus. Arbúcies

Hem tingut un dia de sol que ens ha obligat a anar traient les capes de roba que dúiem. Tornem cap a casa amb el caliu de la trobada i agraïdes a la nostra guia particular que avui s’esytrenava en això del GPS per caminar. Hem carregat bateries i continuarem batallant!

10 km – Ruta circular -3 h

 

ruta joanet

Advertisement

Quant a Gloria Condal

Som dues dones d'un petit país, Catalunya. Ens agrada caminar, viatjar i la cultura. Two women from an small country, Catalonia. We like travelling and culture
Aquesta entrada s'ha publicat en Excursions i etiquetada amb , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s