Sender de la Llanía. El Hierro

A diferència de la majoria de senders de El Hierro (Canàries), que són antics camins tradicionals, el sender de la Llanía és nou i sense gaires desnivells. 

Inici: Fuente de la Llanía, tocant a la carretera HI.1. Cal començar el circuit a la banda contrària a la font. Hi ha 3 colors segons la dificultat i nosaltres triem el blau, el més llarg, que forma una gran anella cap a l’est i passa per l’antiga pineda de pi radiata, que no va sobreviure a un incendi i està repoblat per faigs.

Sender de la Llanía. El Hierro. Foto: gloriacondal

Passem un bosc de laurisilva molt maco, humit, amb molts bolets i alguns raigs de sol que es filtren, creuem una carretera i continuem per un bosc fins a un pontet de fusta, a la dreta de la Montaña Fuente. Gran part de la vegetació és de faigs i brugueroles.

Sender Llanía, bosc laurisilva. Foto: gloriacondal

Arribem a un altiplà i poc després a la Fuente de la Loma, amb una cisterna i indicadors a Bailadero de las Brujas…

Fuente de la Loma. Sender Llanía. Hierro. Foto: gloriacondal

Continuem i iniciem ascensió a una zona més oberta amb herbes oloroses, costa amunt… de nou trobem bosquet, travessem la carretera cap a Fireba, però a partir d’aquí les indicacions no són clares. Hi ha dos miradors a la Hoya, indicats de maneres diferents, Fireba I i Fireba II, o “mirador de la Hoya de Fireba” i “Mirador de Fireba”.

Sender de la Llanía. Hierro. Foto: gloriacondal

Dels dos miradors ens en passem un, per falta d’indicacions i perquè la boira és espessa; sort que el Maps ens ho indica molt bé, retornem i trobem el mirador. Els rètols estan trencats i el plafó indica que la caldera té 450 m de diàmetre i un desnivell de 160 m, una banda amb parets de cendra, en l’altra vegetació, a causa dels vents alisis. Però no veiem res, per la boira. Comença a ploure, o potser és la boira ploranera, no ho sabem. Busquem l’altre mirador de Fireba, coincidint amb el GR 131, el seguim, i el trobem: tampoc es veu res, però en lloc de seguir les marques blaves, ara que les hem retrobades, continuem pel GR, paral·lel a la carretera, fins al pàrquing, així no hi ha pèrdua, deixant, per tant, el mirador de Llanía volgudament, perquè avui, de mirar, res de res.

Mapa sender Llanía. El Hierro

8 km – 2:30 h – desnivell: 230 m – alçada màxima 1.368, mínima: 1.247 – circular 

 

 

Quant a Gloria Condal

Som dues dones d'un petit país, Catalunya. Ens agrada caminar, viatjar i la cultura. Two women from an small country, Catalonia. We like travelling and culture
Aquesta entrada s'ha publicat en Excursions, Viatges per Europa i etiquetada amb , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s