Besalú – Santuari del Mont – Monestir S. Llorenç de Sous

BESALU PONT

Pont vell de Besalú. Alta Garrotxa. Foto: gloriacondal

Una de les imatges més vistes de Besalú (Alta Garrotxa), és la del pont vell, però val la pena visitar el poble, especialment el monestir de S. Pere (fundat l’any 977) i la façana de l’Hospital de S. Julià (s.XII), just al costat. Ens ha agradat la plaça de la Llibertat, porticada, el carrer Major, i altres raconets del poble, amb l’alegria de trobar-hi molts grups escolars amb uns monitors que s’explicaven molt bé.

Besalu esglesia s pere

Monestir Sant Pere. Besalú. Alta Garrotxa. Foto: gloriacondal

A uns 30′ en cotxe hi ha el Santuari de la Mare de Déu del Mont, que destaca dalt d’una muntanya al davant (1.124 m) on s’arriba per carretera asfaltada de revolts. A més de l’església, hi ha restaurant i hostal. Allà s’hi estigué el poeta Jacint Verdaguer (una gran escultura seva ho recorda), però el més preciós és el mirador que permet veure cims tan diversos com el Pedraforca, el Turó de l’Home, el Montcau, el Taga, Bastiments, o el Canigó. Nosaltres vam tenir sort, i tot i ser un dia d’hivern i amb núvols, hi havia força visibilitat. Un plaer.

Santuari Mont

Santuari Mare de Dúe del Mont. Escultura del poeta Jacint Verdaguer i mirador. Foto: gloriacondal

Hi ha una ruta per fer a peu que comença a dalt del Mont-Coll de Finestrelles-Falgars- Sant Llorenç de Sous- Mare de Déu del Mont. Circular, 3 h, desnivell 400 m. Nosaltres no la vam fer, per falta de temps, però vam trobar un grup d’excursionistes de S. Feliu i Malgrat de Mar que dinaven a l’ombra del Monestir S. Llorenç de Sous, enorme, ruïnós en part, impressionant, amb una font i el cingle de Rocapastora a la vista. Més avall, l’enorme casa pairal de Can Noguer del Segueró.

Aquesta presentació amb diapositives necessita JavaScript.

Advertisement

Quant a Gloria Condal

Som dues dones d'un petit país, Catalunya. Ens agrada caminar, viatjar i la cultura. Two women from an small country, Catalonia. We like travelling and culture
Aquesta entrada s'ha publicat en Excursions i etiquetada amb , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s