Camí de ronda Calonge-Calella de Palafrugell

El GR 92 és un sender que va de la serra de Montsià fins al cap de Creus. Aquí us proposem aquest petit recorregut, iniciat a Sant Antoni de Calonge, que passa pels termes de Palamós i Calella de Palafrugell. Per nosaltres, una de les parts més boniques.

Costa Brava. Palamos

Costa Brava. Palamós. Foto: gloriacondal

Inici del recorregut: Torre Valentina, a la platja de S. Antoni de Calonge. Recorrem tot el passeig marítim fins que som al terme de Palamós. Allà ens endinsem una estona pels carrers del nucli antic i pugem amunt pel C/ del Pedró, passem per davant la capella del Carme, espai d’art i arribem al parc del convent dels Agustins (en queden una rosassa i part del claustre). A baix, el port de Palamós. Continuem cap al càmping de Palamós i arribem al cap Gros.

La Fosca

Platja la Fosca. Palamós. Al fons, ruïnes castell S. Esteve. Foto: gloriacondal

Després, cala Fosca, una esplèndida platja amb serveis, tancada per la punta de Sant Esteve i les ruïnes del castell. Pugem cap a la pineda d’en Gori i anem tenint la mar, a baix: deixem enrera algunes caletes i construccions marineres fins que veiem cala s’Alguer, un petit racó acolorit d’antigues barraques de pescadors.

Cala s'Alguer

Cala s’Alguer. Palamós. Foto: gloriacondal

Continuant el sender, arribem a la platja d’es Castell, un lloc salvatge salvat de l’especulació urbanística els anys 90 on volien construir una urbanització i un camp de golf. A la punta, dalt del promontori, restes de poblat ibèric.

Platja Castell

Platja es Castell. Al fons, turó amb restes poblat ibèric i camí de ronda a cap Roig. Foto: gloriacondal

En direcció nord, hi ha dues possibilitats, seguir el GR 92, que passa més per l’interior, via Roques d’Ase, i el camí de ronda que voreja la costa (més llarg i feixuc, però més bonic). Podeu optar per un d’anada i l’altre de tornada, o fer-ne una part i passar a l’altre (hi ha nombrosos corriols i senders per fer-ho).

Foradada Castell

Platgeta Foradada, tocant a l’Agulla de Castell. Foto: gloriacondal

Just després del promontori de castell i les restes ibèriques, hi ha una cala petita amb un roca, és la Foradada; continuant arribem al puig d’en Gener, a sobre de cala Senià. Si anem cap a l’interior arribem a la Barraca d’en Dalí, un regal d’Alberto Puig Palau, amo de mas Juny, que té la característica d’una porta inclinada (més info clicant aquí). De totes les caletes fins arribar a cap Roig, destaquem Cala Estreta. Al davant les Illes Formigues, escenari d’una batalla naval el 1285.

cami ronda Castell Palafrugell

Camí de ronda Platja Castell-cap Roig. Foto: gloriacondal

Cap Roig és conegut pel Jardí Botànic i pel Festival anual d’estiu. En arribar a Calella de Palafrugell, on celebren una trobada anual d’havaneres, cal baixar en direcció a la platja del Golfet i anar pel camí de ronda, ben arreglat, amb túnels, sobre les petites cales. Arribem a la platja de Port Pelegrí i continuem pel poble fins a la del Canadell. Al davant de cala Marineda veureu el sender fins a la badia de Llafranc, a tocar. I més amunt, encara, el far de Sant Sebastià i Tamariu (vegeu aquí)

Calella Palafrugell

Calella de Palag

Anada: 12 km (pot variar si en lloc de passar pel GR, es passa pel camí de ronda platja Castell-Cap Roig).

ruta

Rutes alternatives entre platja de Castell i cap Roig. Costa Brava

Advertisement

Quant a Gloria Condal

Som dues dones d'un petit país, Catalunya. Ens agrada caminar, viatjar i la cultura. Two women from an small country, Catalonia. We like travelling and culture
Aquesta entrada ha esta publicada en Uncategorized. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s