A Grècia amb moto

Hi ha gent que no viatja amb avió perquè els fa por, altres, per prescripció mèdica, altres, per convenciment. És el cas d’un amic nostre que fa uns anys va decidir anar a Grècia… amb moto. Convençut que no hem de contaminar més el planeta -i els avions contaminen molt- ha fet d’aquest sistema la manera de viatjar

Camins per Grècia. Foto: gloriacondal

Com que fer la ruta sencera de Barcelona a Atenes per carretera seria molt llarga (uns 2.700 km), combina moto i vaixell. L’itinerari és el següent: surt del port de Barcelona amb un ferri cap a Civitavecchia, Roma (una nit). D’allà va amb moto fins al port d’Ancona (300 km). Allà agafa un altre ferri fins a Patras (23 hores). Altres vegades ha anat fins a Bari (uns 500 km) i d’allà amb ferri a Durres (Albània), però també es pot saltar a Igoumenitsa o Patras. De Patras va amb moto fins Atenes (210 km). I des del Pireu va a la illa que ha decidit (comptem unes 8 h). Cal quadrar els bitllets, però el temps total pot anar entre 4-6 dies.

Gorja de Kampia. Xios. Grecia Foto: gloriacondal

L’amic va estar uns dies a Xios i va anar bé això de la moto, només va caldre buscar algú que ens deixés un casc d’acompanyant. Calia esperar que no plogués, perquè amb el canvi climàtic, ara a Grècia pot ploure més del previs, i protegir-nos del vent si anem a la platja. A més de la bossa amb la tovallola i el banyador, calia anar ben calçat i abrigat. Teníem la veïna xafardera ben confosa. I també calia vigilar les cabres, n’hi ha moltes i al capvespre solen retornar, per carretera, als seus caus. Un amic nostre alemany que passa temporades aquí, anava amb moto, se li va creuar una cabra negra i amb la foscor la va veure just que la tenia a sobre. El van portar a l’hospital de l’illa, i a través de l’assegurança mèdica el van repatriar a Alemanya amb cotxe, perquè tenia la vista afectada i no li recomanaven volar. Des de llavors va jubilar la moto.

Les cabres també circulen per la carretera i sempre tenen prioritat. Foto: gloriacondal

Si anem a alguna platja de la costa est, també cal vigilar el mòbil, perquè trobem sovint missatges de: “Benvinguts a Turquia”… llavors les condicions econòmiques canvien i les sorpreses a les factures són habituals. Però gairebé sempre arribarem a alguna cala meravellosa com la d’Agios Isidoros. Un any, el dia que celebràvem el sant del patró de la capella, vam conèixer un home de Sikiada que viatjava sovint al Maresme. Coneixia Mataró, Canet, Arenys… Ens va explicar que durant molts anys comprava mitjons Condor i els venia a Xios. Ara ja està jubilat però fa uns anys, la majoria de gent de l’illa portava mitjons catalans. No com ara, que tots són tots xinesos.

Amb moto per Grecia. Foto: gloriacondal

Tornant a la moto. Deia l’amic que a veure si la seva néta s’anima a venir l’any vinent. Tenim una edat que no ho podrem fer gaires anys més això d’encavalcar-nos sobre la bèstia!

Advertisement

Quant a Gloria Condal

Som dues dones d'un petit país, Catalunya. Ens agrada caminar, viatjar i la cultura. Two women from an small country, Catalonia. We like travelling and culture
Aquesta entrada s'ha publicat en Viatges per Grècia i etiquetada amb , , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

3 respostes a A Grècia amb moto

  1. manelxicota ha dit:

    Que grans! El motorista i la pseudogrega, a cavall de la bèstia!

  2. Anònim ha dit:

    Aixó son aventures!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s