Paxos

Arribem a l’illa de Paxos (Παξός), a les Jòniques, amb una petita embarcació (1 h) des de Lefkimmi (sud de Corfú). Ens allotgem a Gaiós, la capital, a 2 km del port nou. Els carrers baixen a mar, davant de l’illa d’Agios Nikolaos. Cafès, farmàcia, supermercats i una galeria d’art on anuncien una exposició de ceràmica catalana. Hi viuen 2.300 habitants. Som a principis de maig i no hi ha autobusos (és temporada baixa). Els dos pobles més importants després de Gaios són Lakka, (al nord, a 8 km) i Loggos (a l’est, a 7,5 km). Com a Corfú, la majoria de platges accessibles són a l’est mentre la costa oest és més salvatge.

Arc de Tripitos. Paxos. Grecia. Foto: gloriacondal

A la costa oest, un dia caminem fins a l’arc de Tripitós, a Kamara (2,4 km, 98 m desnivell) entre boscos d’oliveres i quan s’acaba la pista, cal baixar per un sender a mar vorejant el torrent. Vistes als penya-segats de formacions calcàries blanques, mar arrissada, i més avall, a l’arc famós. Un altre dia fem una excursió a la cala Erimitis, a la costa oest, una de les millors de l’illa. Penya-segats blancs més aigües blaves, superb. Camí de carro primer i sender costerut després.

Platja d’Erimitis. Paxos. Grecia. Foto: gloriacondal

Lloguem cotxe i anem a Lakka, a la costa nord, en un golf molt tancat: barques d’excursions, de pesca, esportives, catamarans, velers… Pugem a un petit far que no val la pena perquè de tanta vegetació, no tens vistes.

Lakka. Paxos. Foto: gloriacondal

Un dia tapat caminem per la costa de Gaios cap al sud. Passem per petites platgetes, amb vistes a les illes del Nikolaos i la Panagia: apartaments, ficus, magraners, llentiscles, formigues, pixallits, lliris… Passem pel cap Lianiskari i arribem fins a l’illot de Mongonissi, unida per una estreta passera de pedra (abans hem vist l’antiga església cristiana d’Agia Marina). Racó bonic i pacífic.

Illot de Mongonissi. Paxos. Grecia. Foto: gloriacondal

Un altre dia fem ruta amb cotxe per la costa est de Gaios cap amunt. Des del mirador, vistes panoràmiques a l’illa de S. Nikolaos. Platges assequibles, com les de Kloni Gouli, Kaki Langada… La carretera ens porta a Fontana-Platanos, on parem a fer un cafè i continuem en direcció Loggos, on trobem la platja d’Alati, i després la de Kipiada, d’un blau potent, esplèndida. Ja tocant a Loggos, la platja i cova de Leverexio. Loggos es troba en una badia més petita que Lakka, també amb barques i cafès, i l’antiga fàbrica d’oli amb xemeneia. Dinem al restaurant Vassilis, un lloc especial, amb menjar elaborat.

Loggos. Paxos. Grecia. Foto: gloriacondal

Al supermercat de Gaios sempre ens atén la Violeta. Fa uns dies va anar a la platja d’Erimitis, l’aigua estava molt freda però es va banyar. A la farmàcia també ens han tractat molt bé i ens venen els paracetamols d’1 gram sense recepta. Aprofitant una estona que no plovia anem a veure la cisterna de Gaios, darrera del Museu, del temps del venecians, que abastia tota la població de la capital. El restaurant més popular aquí és el Vasilis, bo.

Illot d’Agios Nikolaos, Paxos. Grecia. Foto: gloriacondal

Hi hem estat una setmana i ens ha limitat molt la pluja, amb aiguats a estones i molt vent. Com a Corfú, aquest hivern ha plogut poc i a la primavera cau tot el que no havia caigut els darrers mesos. Uns tant i altres tan poc!

Advertisement

Quant a Gloria Condal

Som dues dones d'un petit país, Catalunya. Ens agrada caminar, viatjar i la cultura. Two women from an small country, Catalonia. We like travelling and culture
Aquesta entrada s'ha publicat en Viatges per Grècia i etiquetada amb , , , , , , , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Una resposta a Paxos

  1. Lourdes ha dit:

    Per aquí també cauen alguns ruixats i pedregades localitzades. A veure si, plou una mica més equilibrat i a tot arreu i per fi corren els rius.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s