Persépolis

Persépolis es la vida d’una noia des de la caiguda del Sha fins a la revolució islàmica, a l’Iran actual. La pel·lícula de Marjane Strapi, afincada a París, ha tingut la col·laboració de Vincent Paronnaud. Artistes importants han posat veu als personatges, com Chiara Mastroianni i Catherine Deneuve. No és divertida, però tampoc trista. Amb el seu especial humor, Marjane va desgranant les seves vivències a Iran: el pare i la mare, l’oncle, les amigues… i sobretot, una àvia genial, combativa, dolça i que es posa flors de gessamí quan es posa els sostenidors, per fer olor. Els pares l’envien a estudiar a Àustria i allà coneix les llibertats, però també la insolidaritat i l’individualisme. Torna, però no s’ubica. Té amics i es casa amb un d’ells, però no va. Es deprimeix i lluita, va a la universitat, s’oposa a les normes injustes contra les dones… i al final torna a marxar, aquest cop a França, i de manera definitiva.

Premi del Jurat del Festival de Cinema de Cannes 2007, es presenta als Òscars per França, cosa insòlita en un film d’animació. A l’Iran està prohibida.

EL film es basa en el llibre que va escriure uns anys abans.

Quant a Gloria Condal

Som dues dones d'un petit país, Catalunya. Ens agrada caminar, viatjar i la cultura. Two women from an small country, Catalonia. We like travelling and culture
Aquesta entrada s'ha publicat en Cinema, Món àrab i etiquetada amb , , , , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

2 respostes a Persépolis

  1. caterina ha dit:

    Jo em vaig llegir el còmic en que es basa la pel·lícula, i evidentment, també vaig anar a veure el film. “Persèpolis” és 100% recomanable! S’ha de veure per tal de poder entendre moltes coses que passen a països com ara l’Iran.

  2. caterina ha dit:

    http://cat.bloctum.com/mallorquina/2007/12/16/per-un-blog-solidari/#respond

    Espero que us agradi. Aquest blog sí que s’ho mereix! 😉
    Besades!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s