Hawaii. Enmig del Pacífic

 

Cascades Akaka. Hawaii. Foto: gloriacondal

Costa arribar a Hawaii. Gairebé 24 hores viatjant, amb 12 hores de diferència. Tres vols diferents des de Barcelona, amb les humiliacions permanents dels controls de seguretat.

Vam anar a dues illes del Pacífic, pel nostre compte: Big Island, la més nova i situada al sud i Kauai, la més vella i situada al nord (volgudament, vam esquivar Honolulú).Varietat de microclimes amb boires sempre presents. Pluges intenses o cels tapats dies seguits. Flora i fauna espectacular (90% endèmica). Volcans encara en activitat i quilòmetres de terra coberts de lava.

Arbre gegant. Kauai. Foto: gloriacondal

Pesca, fruits, cultius, indústria de transformació (alimentària, fusteria…). Turisme nord-americà i japonès. Grans complexos hotelers en llocs puntuals i minoritaris on el sol està assegurat i les platges són de postal (palmeres i sorra blanca), però també possibilitats de càmping i d’allotjaments més modestos, com motels i B&B. Gent que sembla feliç, poc agressiva, neta, que viu en cases de fusta envoltades de gespa i els agrada anar de picnic a la muntanya o a la platja. Una llengua minoritària en recessió que s’ensenya en algunes escoles. Tothom té cotxe. Pots jeure en una platja i trobar-te una foca monja de veïna. Pots entrar a la mar i trobar-te una tortuga gegant. Pots veure falgueres que sobrepassen l’alçada de les cases. Un aeroport, el de Kona, sense edifici (costa imaginar, oi?). Mangos, papaies, cocos i plàtans en una platja deserta de sorra negra. Un altre món.

Aeroport Kona. Hawaii. Foto: gloriacondal

 

A Big Island hi ha el volcà Kilauea. Per sí sol ja val la pena volar a aquesta illa. També ens va encantar la Vall de Waipio. Podeu, a més, trobar l’excursió que vam fer al canó de Waimea, a l’illa de Kauai, la que es troba al nord de tot l’arxipèlag de Hawaii.

Kauai. Posta de sol. Foto:gloriacondal

 

 

Quant a Gloria Condal

Som dues dones d'un petit país, Catalunya. Ens agrada caminar, viatjar i la cultura. Two women from an small country, Catalonia. We like travelling and culture
Aquesta entrada s'ha publicat en Viatges, Viatges pel Pacífic i etiquetada amb , , , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

3 respostes a Hawaii. Enmig del Pacífic

  1. caterina ha dit:

    Oh! Quina preciositat! Imatges de la natura en el seu estat més pur. Realment preciós. Què bé que us ho vareu passar, eh? Per a quan el pròxim viatge? Bé, acabeu d’arribar i ja us demano pel pròxim viatge jeje. De debò no em voleu adoptar? 😀 Molt bé el post.
    Un beset a les dues! 😉

  2. Retroenllaç: El canó de Waimea | gloriacondal

  3. Retroenllaç: La vall de Waipio. Hawaii | gloriacondal

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s