De Folgueroles a Sau

Forg dels llitons. Folgueroles Sau. Foto: gloriacondal

De Folgueroles, poble on va néixer Jacint Verdaguer (hi ha moltes cases nobles, amb llindes i portes gravades sobre pedra de gres) vam anar cap al mas d’en Coll; a la bassa hi havia caps grossos de gripaus. Vam arribar al gorg de Llitons (llitons són uns éssers màgics que et poden perjudicar molt), on neix el torrent de Tavèrnoles. Sota el pont i entre els gorgs, hi baixava força aigua, es nota que enguany ha plogut. Vam continuar amunt fins al monestir de S. Llorenç del Munt (on M. Dolors Farrés hi va situar la novel·la El monestir de l’amor secret. Des del mirador de més amunt, vista imponent i vam acabar el cercle passant pel Serrat de les alzines i algunes masies importants. Pel camí vam recollir farigola i vam observar petites flors liles, algunes eren violetes, altres herba fetgera, i prímules (grogues). Aus diferent cantaven al seu aire i no donàvem l’abast de les vistes panoràmiques.

Sant Llorenç de Munt. Foto: gloriacondal

Vam dinar a Vilanova de Sau, al restaurant el Canari o la cuina de la Cèlia, molt bé, i prenent el carrer de Santa Maria avall vam arribar a l’església romànica i vam iniciar el descens fins a l’embassament de Sau. Mates de brugueroles, algun cirerer bord florit, pins… Vam arribar al mirador sobre la presa i vam retornar a Vilanova.

Pantà de Sau. Foto: gloriacondal

Quant a Gloria Condal

Som dues dones d'un petit país, Catalunya. Ens agrada caminar, viatjar i la cultura. Two women from an small country, Catalonia. We like travelling and culture
Aquesta entrada s'ha publicat en Excursions i etiquetada amb , , , , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s