Selva Negra (Sud)

Ens allotgem a Totnauberg, a 4 km de Todnau, a Haus Keller, una casa preciosa davant d’un arbre grandiós i d’un rierol, amb una gent encantadora. Tot el poble és un allotjament viu. Som al parcs del Sud (Naturpark Südschwarzwald). A l’est tenim el cim Feldberg, el més alt de la Selva Negra, i a l’oest, el Belchen. Per situar-nos, fem una excursió panoràmica anomenada de Martin Heidelberg, a l’entorn del poble. A prop, també hi ha les Cascades de Todtnau on l’aigua cau a 97 m. A relativa distància hi ha tres llacs, el Titisee, de 2 km de llarg i on donem la volta (uns 6 km); més avall, l’embassament Schluchsee, molt més gran, que també giravoltem, i el tercer és el Llac Feldsee, als peus del Feldberg, més petit, però bell i salvatge. S’hi baixa per un camí còmode (Feldstrale) que surt de davant la Caritas Haus; comptant la volta sencera i la tornada, fem uns 6 km.

Llac Feldsee

De ciutats, destaquem Freiburg, una ciutat encantadora, amb els dos ajuntaments i una xarxa de canals d’aigua, on s’inspira el conte del soldadet de plom. No hi ha gaires passos zebra, però no hi ha conflicte: persones i vehicles es mouen de manera natural. Veiem la catedral (Münster) i el Kaufhaus, un edific del 1530 on hi havia els serveis duaners, comercials i financers de la ciutat. A la porta de Suàbia (Schwabentor), amb un rellotge i una torre, hi ha petit museu amb 10.000 figures de plom. Entrant pel c/Gerberau hem descobert un barri que ens ha encantat, amb un canal, una petita illeta, restaurants, botiguetes… que juntament amb el c/Fishcherau, on arribem després de passar la plaça dels Agustins, formen el “barri dels cargols”.

Freiburg

Donaueschingen, a l’est, va ser destruïda per un incendi a principis del XX, va renèixer refeta i amb edificis modernistes. Veiem la font d’Hansel, vestida de figura de carnaval; no gaire lluny hi ha la font del Danubi (Donau), que brota d’un carst, però de fet, el riu neix a la confluència dels rius Brigach i Breg, a uns 2 km del centre, un racó de pau i silenci. Els edificis del vell ajuntament i del nou, valen la pena, sobretot la font dels músics. Dinem al restaurant de la Biblioteca, molt recomanat.

Naixement del riu Danubi

Un altre poble encantador és Staufen im Breisgau, a la vall de Münstertal. Té el nucli antic amb la plaça del Mercat i l’Ajuntament, l’església de S. Martí i el castell d’Staufenburg (els barons van fer venir el mag Faust perquè fabriqués or). Ara està cobert de vinyes riesling i té vistes magnífiques. A prop hi ha el monestir de S. Trudpert, centre de la vida religiosa, cultural, política i econòmica de la vall i regentat per monges benedictines.

Castell d’Staufen

Fem els dos cims: primer el Belchen. La carretera puja fins a les cistelles, però s’hi pot anar a peu. Un cop dalt, es pot fer el camí que circumval·la el cim, per tenir una panoràmica de 360º i pujar per algun dels caminets fins dalt, un cim arrodonit, a 1.414 m. Al nord Friburg, turons, valls i poblets. A l’oest, la vall de Münstertal i la plana del Rin; al fons, els Vosgos. Al sud, els Alps suïssos i el Mont Blanc, avui una mica emboirat. Callem, busquem captar imatges amb artilugis digitals que no sabem quan duraran. Ens somriem els uns als altres.

Cim del Belchen. Al fons, els Alps

El Pic Feldberg de 1.493 m, és el més alt de la Selva Negra, però sortint de la Haus der Natur, a uns 1.200, està a 2,5 km. Poc mèrit, doncs. Primer arribem on arriben les cistelles, on  hi ha un monòlit de pedra amb la cara de Bismark; més enllà, una gran torre panoràmica i ja es veu el cim, tot antenes. Veiem el Belchen, i el Montblanc, millor que ahir; també veiem un tros del llac Feldsee. Al cim hi ha un cercle amb una placa i molta gent de tota mena, fins i tot senyores amb vestidet i sabates de xarol. Baixem cap a Wilheimer Hutte, on mengem i continuem fins a Totdnauer Hutte, un altre restaurant i pensió, fins que enganxem el camí de tornada a la Haus der Natur. Hem fet uns 7 km.

Fins aqui, doncs, les principals coses que hem vist del sud de la Selva Negra

SI voleu veure què vam fer al nord, aquí teniu l’enllaç 

Cim del Felberg

Advertisement

Quant a Gloria Condal

Som dues dones d'un petit país, Catalunya. Ens agrada caminar, viatjar i la cultura. Two women from an small country, Catalonia. We like travelling and culture
Aquesta entrada s'ha publicat en Viatges per Europa i etiquetada amb , , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Una resposta a Selva Negra (Sud)

  1. Retroenllaç: Tres dies a Budapest | Gloria Condal

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s