De Cal Rosal a Puig-reig pel riu Llobregat

Si un cop vam fer la ruta de les colònies des de les fàbriques, ara fem la ruta des del riu. Sense el riu, no hi hauria colònies. Aquesta és, doncs, l’itinerari des de la mare.

Església Sant Vicenç Obiols

Església Sant Vicenç Obiols

Església S. Vicenç Obiols. Rectoria i casa

Església S. Vicenç Obiols. Rectoria i casa

Sortim de Cal Rosal, on veiem el convent i la fàbrica, per arribar a Puig-reig, seguint la ruta pel Llobregat pel PR C-144 de marques grogues i blanques. Som una setantena de persones de totes les edats i colors i el sols ens acompanya.

Travessem el riu pel pont vell, passem pel molí de Minoves, voregem el pont d’Orniu i en poca estona de pujada ja som a l’església de Sant Vicenç d’Obiols. Allà esmorzem tot contemplat les tombes antropomorfes (i algunes trapezoidals) que hi ha al voltant. Annexa hi ha la rectoria, la casa Obiols, i un xic separat, un paller.

Riu Llpbregat. Canal

Riu Llobregat. Canal

Continuem cap al riu fins que arribem a la Colònia de la Plana, força deteriorada i anem fins a la fàbrica de l’Ametlla de Casserres i la seva església. A l’altra banda de la colònia hi ha el vell pont de les Febres i anem seguint la pista fins passar per sota la C 16 i a través d’un corriol tocant al canal, arribem a la font del Balç, a Gironella. Dins del nucli urbà hi ha la colònia del Cal Metre.

Gironella

Gironella

Passem pel pont Vell, en zigues zagues i contemplen el sortidor. Un xic endavant, un camp de roselles que vessa sang.

Gironella

Gironella

Poc després arribem a la Colònia Bassacs, amb la torre de l’amo, que es fa mirar. La calor ja es nota i és agradable passar entre l’ombra dels pollancres i sentir la remor del riu. Al cap d’una bona estona arribem a la la resclosa de Viladomiu Vell. Passem pel costat de la palanca i de la resclosa del Viladomiu Nou i pugem fins a la torre de l’amo on trobem alguna gent del grup que està visitant-la. Després continuem fins a la colònia del Guixaró. Per un caminoi que passa per uns horts, trobem una altra palanca i creuem el riu per continuar.

Palanca o passarel·la per creuar el riu

Palanca o passarel·la per creuar el riu

A la palanca de la colònia de Cal Prat travessem el riu i avancem prop d’uns horts. Continuem pel canal en direcció a la fàbrica i anem fent. Arriba un punt que creuem la C-16 per sota d’un gran viaducte, agafem un caminet a l’esquerra que passa per sota d’un polígon industrial i ens tornem a acostar al riu. Veiem Puig-reig i de seguida, el vell pont de Periques i la fàbrica de Cal Casas, vora l’aigua. A prop del camp de futbol ens espera l’autocar que ens durà cap al restaurant la Font dels Torracs (Cal Pajares) -a 5 minuts del Viladomiu nou- on dinem, bé i bo.

Puig-reig. Cal Casas

Puig-reig. Cal Casas

Un dia de convivència que aprofitem per xerrar, segons com ens va el camí, ara amb unes, adès amb unes altres, una mica allò que el mateix caminar et porta, compartir paisatge, compartir conversa, compartir somriures i, finalment, compartir taula.

La gent del Muntanyenc de Mollet. Foto: Joan Planas

La gent del Muntanyenc de Mollet.
Foto: Joan Planas

Gràcies al tercet organitzador, la Lourdes, la Noemí i en Josep per la bona feina, i a la resta de gent del Club Muntanyenc Mollet.

Ruta Colònies Llobregat des de CAl Rosal fins a Puig-reig

Ruta Colònies Llobregat des de CAl Rosal fins a Puig-reig

Hem caminat 16,5 km amb un desnivell: +170 m / -200 m.

Molt fàcil.

Advertisement

Quant a Gloria Condal

Som dues dones d'un petit país, Catalunya. Ens agrada caminar, viatjar i la cultura. Two women from an small country, Catalonia. We like travelling and culture
Aquesta entrada s'ha publicat en Excursions i etiquetada amb , , , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

4 respostes a De Cal Rosal a Puig-reig pel riu Llobregat

  1. Gabriel ha dit:

    heu fet el mateix però per la banda del riu? No sé si ho he entés be… Home, es un complement de la visita a les colònies, doncs

  2. Retroenllaç: Les colònies tèxtils del Llobregat | Gloria Condal

  3. Gerard ha dit:

    És una plantejament interessant, començar per dalt i anar baixant, així no et canses gaire, suposo. No és una mica monòton, però?

  4. Retroenllaç: Balanç del blog 2014 | Gloria Condal

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s