Si féssiu un pou davant de casa vostra i anéssiu endins, rectes avall, arribaríeu al mar Pacífic, uns 500 km a l’est de l’illa nord de Nova Zelanda. Això serien les antípodes.
Si fóssiu del segle XIX, sortint d’Anglaterra o Irlanda, hi hauríeu arribat després de tres mesos dins d’un vapor, per mar, després de marejos, malalties i més desgràcies. Però com que som al s XXI hi arribem volant. El vol més econòmic i ràpid (2016) era amb Emirates. Així, vam fer BCN-Dubai, 5.180 km en 6 hores i Dubai-Auckland, 9.071 km en 15 h 20′. Tenint en compte la diferència horària (ens porten 11 h d’avantatge), vam sortir de BCN un dimecres al vespre i arribàvem a NZ divendres al migdia. La tornada la fem des de Christchurch, a l’illa sud, via Sidney-Dubai. Preu total: 1.400 €.
Hem planificat un viatge de dos mesos començant per fer l’illa nord seguint la costa de l’est fins al cap Reinga, el punt més septentrional, i baixant després per la costa oest anar a la península de Coromandel, fer al centre Rotorua, Waitomo, llac Taupo, el cim Taranaki i baixar per la costa cap al sud fins a la capital, Wellington. D’allà passem amb ferri a l’illa sud, dominada pels Alps, fem la costa oest, els glaciars i el fiords, arribem a l’extrem sud, Catlins i retornem amunt per la costa est, via Dunedin fins a Christchurch. El càlcul aproximat és que farem uns 7.000 km (conduint un Nissan Tiida, automàtic, i per l’esquerra), que ens costa 34 €/dia (Appex rent a car).
Les dues primeres persones que hem conegut són la Helen, a l’avió. Viu a Wellington, venia de passar un mes a Grècia i ens ha convidat a fer-li una visita quan hi anem. La segona és la mestressa que ens ha llogat l’apartament a Auckland, la Heather, de qui ja coneixem tota la família, per fotos i vídeos. Ambdós noms ens han portat a recordar protagonistes dels llibres de Sara Lark: Helen, la institutriu que anà a NZ a casar-se i tot li va sortir al revés, a El país del núvol blanc, i la Heather, filla de Kathleen, irlandesa, de Cap als mars de la llibertat (Trilogia del Kauri), una noia maca i avançada.
NZ va ser el primer país del món on la dona va poder votar. I el fet és present a cada moment, tam bé en els diners: el bitllet de 10 dòlars duu la imatge de Kate Sheppard i a la petita plaça de Jartum hi ha uns mosaics i una font al·lusius. També van despenalitzar la prostitució fa alguns anys.
Aquest any, excepcionalment, haurem viscut dues primaveres fora de casa: la primera a Grècia i la segona a Nova Zelanda, un luxe del qual som molt conscients.
Comença l’aventura!
Veure recorregut fet a: https://gloriacondal.com/2016/12/19/58-dies-a-nova-zelanda/
Caram, Glòria, bona manera de començar un viatge! Coneguent persones -com no, siguent com sou- que us submergeixen en el país al que tot just heu arribat i siguent conscients de la sort de viure dues primaveres en un mateix any… I en quins llocs! Molt bon viatge, molta sort i, sobretot…, força posts!
Mentre llegia en el post el nom de Helen, el meu cap ha pensat immediatament en la mateixa Helen que després expliques.
Que disfruteu molt de l, estada, i com sempre, gracies per compartir!
Si trobeu algun Hòbbit segur q també us en feu amigues