A peu pel riu Congost. De Granollers a la Garriga

15 km. Fàcil

Inici: estació de tren de Granollers

Final: estació de tren de la Garriga

Granollers. Parc de Ponent. Foto: gloriacondal

Ruta resseguint la riba del riu Congost que comença al passeig Ribera, després de la rotonda que entra a Canovelles, on hi ha un pàrquing municipal i un estany, al parc de Ponent. Es tracta, de moment, d’anar sempre per aquesta banda de la riba. Passem el parc del Lledoner, encara a Granollers. Una mica més endavant, sentim crits a la riba de Canovelles, la policia està intentant desnonar uns veïns, de trista actualitat.

Parc del Falgar i la Verneda. les Franqueses. Foto: gloriacondal

Passem sota ronda nord, la via del tren de Vic i arribem a Llerona (veiem punxa de l’ajuntament de les Franqueses) i arribem al Parc del Falgar i la Verneda, una explosió d’aigua i verd davant nostre. 

Hi h a un espai per a l’Aula de la Natura, una grandiosa i diversa zona de jocs i a través d’un prat passem i l’espai d’aigua, format formar per tres llacs artificials amb vegetació de ribera.

Camí de Can Pep. Les Franqueses del Vallès. Foto: gloriacondal

Al sortir, trobem la carretera amb un pas zebra just davant. Aquí cal estar atentes i creuar el pont del riu fins a l’altra riba, perquè el camí desapareix i només hi ha un sender que s’enfila cap al Torrent de Can Rovira, que no ens interessa agafar. Creuem el riu i continuem vorejant-lo ara per l’altra riba, pel camí de can Pep, mentre ens fixem en la roca roja de l’altre costat i la flora que ens envolta. SI fins ara hem vist molta borratja, herbes de Sant Jaume, margarides de riu, corretjoles de serp, malves… ara veiem sanguinyols, cua de cavall, saücs, àlbers, oms, salzes, freixes de fulla petita, verns… dins o fora de l’aigua, veiem una bona colla d’ànecs collverds, i també podem veure algun bernat pescaire, esplugabous, martinets o corb marí. Trobem un espai per observar tota aquesta fauna i flora, com tortugues de rieral, serps, barbs i carpes o llúdrigues, visons americans, ratpenats, conills, guineus… i més. Un rètol indicador marca, a l’esquerra, can Rosanes. Som al terme municipal de la Garriga. Una mica més endavant, a alçada de can Capella, indica que estem a 7 km de Granollers, a 6 del centre de la Garriga i a 12 del Figaró. Un altre rètol del camp d’aviació de Rosanes, ara més a prop. Un salt d’aigua que fa molta remor, i a l’esquerra, fàbriques i fàbriques. Som ple polígon. Tota la ruta del Congost i després del Besòs, mostra la convivència, no sempre fàcil, entre natura i indústria. Albirem la silueta del Tagamanent, ens dirigim cap al centre de la garriga i dinem al jardí del bar SisVuit, c/ Doma.

Riu Congost. La Garriga. Foto: gloriacondal

Descansades i ben peixades, anem cap a l’estació. Just al davant de l’entrada a l’edifici, hi ha un segons espai de Memòria Històrica, un refugi antiaeri

El Tagamanent des de la Garriga. Foto: gloriacondal

Altres caminades pel Congost: cliqueu aquí

Advertisement

Quant a Gloria Condal

Som dues dones d'un petit país, Catalunya. Ens agrada caminar, viatjar i la cultura. Two women from an small country, Catalonia. We like travelling and culture
Aquesta entrada s'ha publicat en Excursions i etiquetada amb , , , , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s