Icària

Icaria Agios Kirikos

Agios Kirikos. Ikaria. Grecia. Foto: gloriacondal

Icària té 100 Km de costes i uns 9.000 habitants. Pel mig hi ha una cadena de muntanyes que compliquen circular de nord a sud. Les distàncies es fan eternes.

Arribem amb ferri des del Pireu a Evdilos, antiga capital, amb velles mansions, carrers estrets i flors. D’allà anem amb bus a Armenistis on tenim previst allotjar-nos; llogar cotxe és difícil, però trobem el Sr. Xristos i la Sra. Irene, que després de parlar una estona, ens conviden a prendre cafè i ens proposen llogar el seu cotxe, un vell panda (el transport públic és mínim i sense un cotxe és molt difícil moure’s per l’illa).

Dos genials llocs per dormir en aquesta zona: Dimitris i Kyma dalt d’un penya-segat, amb habitacions que donen a la mar, vista impressionant. A pocs Km, la cala de Nas, amb la gorja del riu Xalari, un lloc feréstec amb àlbers, canyes, figueres, plataners, una cascada i restes del temple d’Artemisa. Posta de sol fantàstica. La costa de Gialiskari (amb un riu que no arriba al mar, canyes i tortugues) a Armenistis és plena de gent i cotxes.

Ikaria, capella. Grecia. Foto: gloriacondal

Pobles i monestirs com Agios Polikarpos, el monestir de Mundé, Kastaniés, Xristos Raxés (molta vida, aquí, la vida comença a partir del capvespre, un costum dels temps que vivien en la clandestinitat per protegir-se dels pirates). Profitias Ilias, Pezi, Kálamos, un poble abandonat; Karkinagros i un pèl més enllà Trapolu on s’acaba el camí. Anem a la capital, Agios Kirikos, per la costa, un lloc boniquet. Al costat, Terma, platja i balneari. Més enllà Nifí, i Keramé, una de les millors cales de l’illa, Faros, platja llarga i tavernes. Katafigui cases entre verds. A la costa, Karavostamo, un llogarret amb horts de cases blanques cap al mar. Poble i platja de Kampos. Monestir d’Evangelismos, Glaredo, monestir de Zeoktisis, Márazo amb pins, eucaliptus, figueres, vinyes… i al fons la mar. Caminada al castell de Kóskina, que custodiava el pas cap a l’antiga capital d’Inoe. En direcció a Manganitis hi ha túnel primitiu i just sortint, un camí –difícil- per baixar a la genial platja de Seixelles. Manganitis, el darrer poble d’aquesta carretera, és dispers, tot carrers avall, amb petit port i taverna. Maco.

Plagià, Xrisóstomos, Xilosirtis, un poble entre albercocs i a prop, font d’Azánato Neró, aigua miraculosa. Busquem Lefkáda a la costa, una mena de piscina natural quasi tancada per roques d’on ragen rajolins d’aigua bullent. Els banys van bé per la psoriasis, malalties de circulació i més. Tots els que trobem són iaios!

Illa molt recomanable i poc turística.

Anuncis

Quant a Gloria Condal

Som dues dones d'un petit país, Catalunya. Ens agrada caminar, viatjar i la cultura. Two women from an small country, Catalonia. We like travelling and culture
Aquesta entrada s'ha publicat en Viatges, Viatges per Grècia i etiquetada amb , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Una resposta a Icària

  1. MIreia Ribera ha dit:

    Hola Glòria, som una família de prop de Barcelona que volem passar uns quants dies a l’illa d’Icària, sobretot gràcies als teus comentaris elogiosos d’aquest paratge. Voldríem llogar un cotxe però veiem que és complicat, no hi ha companyies de lloguer de cotxes. Ens podries donar el contacte de les persones que us van llogar el cotxe a vosaltres? Molt agraïda. I també moltes gràcies per aquest blog, que és fantàstic!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s