L’editor de llibres

editor

Els amants de la literatura, els interessats en el món de l’escriptura… han de veure aquesta pel·lícula, que té dos protagonistes principals, l’editor Max Perkins (Colin Firth) i l’escriptor Thomas Wolfe (Jude Law).

La pel·lícula planteja la relació entre l’editor de Charles Scribner’s Sons (Nova York) Max Perkins, i l’escriptor Thomas Wolfe que envia un manuscrit i es sorprèn que l’acceptin, després de ser rebutjat a d’altres editorials. Perkins tenia un olfacte especial per descobrir també escriptors especials, com Hemingway, Scott Fitzgerald… Home apassionat per la literatura, s’immergeix en el procés de reescriptura i organització del que li presenta Wolfe, un home excèntric i desordenat, i un gran poeta que escriu en prosa. Així, el 1929 publica Look Homeward, Angel i el 1935 Of Time and the River, amb gran èxit. Vivim, així, l’apassionant procés de “fer” un llibre, amb les discussions entre editor i autor, els dubtes i els retrets i l’estreta relació entre un i altre, que ultrapassa una relació professional, amb la implicació de les famílies.

phil-collins

Phil Collins

Michael Grandage dirigeix aquesta pel·lícula amb guió de John Logan (El aviador) basat en el llibre Max Perkins: Editor of Genius d’A Scott Berg que va fer la tesi sobre aquest editor. Colin Firth ens encanta de fa molts anys; recordem, per exemple, A single man, El discurs del rei… A l’actor Jude Law el recordem a El gran hotel Budapest i Nicole Kidman a Les hores, Los otros, etc.

La pel·lícula ens ha agradat molt. Direcció mesurada, treball d’actors molt bo. Fotografia bona.

Advertisement

Quant a Gloria Condal

Som dues dones d'un petit país, Catalunya. Ens agrada caminar, viatjar i la cultura. Two women from an small country, Catalonia. We like travelling and culture
Aquesta entrada s'ha publicat en Cinema i etiquetada amb , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s